KinderopvangtoeslagOok bij deelbetaling van kosten kinderopvang recht op kinderopvang­toeslag

raadvanstate

De Belastingdienst moet alsnog kinderopvangtoeslag uitbetalen aan een gedupeerde ouder die in 2014 in de knel kwam. Volgens de hoogste rechter heeft de vrouw wel degelijk recht op een deel van de toeslag en heeft de Belastingdienst dit onterecht van de hand gewezen.

Dit blijkt uit een nieuwe uitspraak van de Raad van State, gedaan op 19 februari 2020. Deze uitspraak kan ook van belang zijn voor andere ouders die in het verleden door de Belastingdienst te hard zijn aangepakt.

Het ging in deze zaak om een ouder die kon aantonen wel degelijk kosten te hebben gemaakt voor kinderopvang en die voor een groot deel ook had betaald. Maar omdat volgens de belastingdienst niet álle kosten waren voldaan, zou er geen enkel recht zijn en daarom werd de toeslag op nul gezet.

De Raad van State heeft nu anders geoordeeld en stelt dat de Belastingdienst alsnog ruim 11.000 euro moet nabetalen. De uitspraak van de Raad van State is na te lezen op  https://www.raadvanstate.nl/uitspraken/@120054/201807975-1-a2/

 

BRON: www.rtlnieuws.nl